Circuit Atena 5 zile 440 Euro


Circuit Atena 5 zile 440 Euro
Pret: 440 Euro
Destinatie: Grecia
Data: 21.04, 02.06, 23.06, 08.09, 06.10.2021

Curs valutar azi

Ziua 1. Bucuresti – Atena

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Atena. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in Atena. 

 

Ziua 2. Atena – Cap Sounion

Pornim motoarele, dimineata devreme, dupa micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi in timp, de la Titani pana la zeii din Olimp, ajungand la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, in care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion si Sanctuarul Asclepius.

Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos si vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii si eroii lor si adevarurile din spatele lor, totodata bucurandu-ne de privelisti minunate.

Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic  de oras :  Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.

O campanie recenta care promoveaza capitala Greciei suna astfel: #Vorbeste ateniana! Fii atenian!#. Un indemn simplu caruia nu ne putem impotrivi. Iar cel mai bun mod de a invata limba atenienilor este prin a repeta specialitatile grecesti, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka.

Moment de ragaz (timp liber):

O cina intr-o taverna din cartierul Plaka din Atena trebuie savurata precum o avalansa de senzatii. Iar experienta culinara este ca o calatorie prin toata Grecia - cu insule, mari, munti si gradini verzi, roditoare. Savureaza fiecare inghititura din traditionalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea greceasca a sarmalelor), dar si pestele si fructele de mare proaspete. Stropeste-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiti crocanti, migdale si nuci peste care se varsa cativa stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face sa vorbesti greceste.

Dupa turul istoric, avem program liber in  Atena sau, optional, cei care simt ca vor sa mai descopere Grecia, locurile ei pitoresti si zeii sai mareti, sunt invitati sa viziteze Cap Sounion, situat  in sudul Peninsulei Attica,  renumit atat pentru rolul de sanctuar de la malul marii, cat si pentru ruinele Templelor Atenei si ale lui Poseidon. Daca va doriti sa urmariti un apus de soare grecesc, deasupra marii, insotiti de zeul apelor, atunci haideti in excursia la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

 

Ziua 3.  Atena – Corint – Micene – Nafplio – Epidaurus  

Mic dejun. A doua zi ne rezerva si mai mult timp pentru a explora Capitala, in caz ca vrem sa cautam suveniruri sau sa vizitam complexul muzeal Benaki, cu o colectie impresionanta de obiecte si artefacte din perioada crestin-bizantina, islamica, dar si portelan sau jucarii antice provenind din China antica. Cei pasionati de sportul rege ar putea face un ocol scurt pana la  stadionul celei mai iubite echipe de fotbal din Grecia, FC Panathinaicos, inconjurat de parcuri intinse.

Pentru cei care doresc sa descopere si alte locuri frumoase ale vechii Grecii va propunem excursia optionala in Peloponez considerata pe drept #inima Eladei, locul in care Hercule a invins leul din Nemeea, si unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonautii in cautarea lanii de aur.  Prima noastra oprire va fi la  Canalul Corint, un canal artificial care leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fost construit intre anii  1881 – 1893  si are o  lungime de 6,3 km .

Moment de ragaz (timp liber):

Ia-ti camera foto si inima in dinti si paseste pe pasarela care leaga Grecia Continentala de Peninsula Peloponez,  situata la circa  100 m inaltime fata de nivelul marii.  De aici poti cuprinde cu pivirea cele doua mari si cu ceva noroc,  te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava.

Ne continuam excursia noastra prin Peloponez cu oprire la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de  “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul  Muzeului de Arheologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon. Urmeaza Nafplio, unde privirile ne sunt furate de  fortificatiile Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Excursia noastra se incheie cu Epidaurus, locul nasterii lui Asclepios, zeul Medicinei. Teatrul Antic de aici este considerat  ca avand cea mai buna acustica din lume.

Dupa ziua de azi suntem mai bogati in cunostinte despre istoria antica a Greciei si in drumul spre hotelul nostru din Atena ne reamintim reperele zilei. Cazare in Atena la acelasi hotel.

 

Ziua 4.  Atena – Orasul Zeitei

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizita individuala in Atena. Azi va propunem cartierul Plaka , unde pe langa magazinele, restaurantele si viata de noapte animata, turistii se mai pot delecta si cu „secrete” culturale. Vizitati aici Muzeul de Arta Populara Greaca si Muzeul Instrumentelor Populare. Continuati vizita cu o scurta oprire in Piata Monastiraki, una dintre cele mai aglomerate si mai interesante zone comerciale din Atena. Aflata la marginea cartierului Plaka, Monastiraki pulseaza de viata si este animata de o forfota neintrerupta.  Reveniti in Plaka si indreptati-va spre Gradina Nationala, de langs cladirea Parlamentului pentru o scurta pauza la adapostul linistit si umbros al parcului. Creata in 1840 de catre Amalia, sotia regelui Otto I, gradina este azi unul din punctele centrale ale Atenei, avand ca fundal modernul Palat Prezidential. I se mai spune si Gradina Regala, datorita faptului ca a fost facuta in acelasi timp cu palatul. Seara cazare la acelasi  hotel din Atena.

 

Ziua 5. Atena – Bucuresti  

Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curand...!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne imbarcam in microbuzul de transfer catre aeroport pentru zborul  spre tara.

 

440 Euro (bilet de avion, transferuri si ghid local in Atena)

5 zile  - Avion

  

DATE DE PLECARE 2021:

21.04; 02.06; 23.06; 08.09; 06.10.

 

Pretul include

 • Bilet de avion Bucuresti – Atena si retur;
 • 4 nopti de cazare la hotel de 3*
 • 4 mic dejun;
 • Tur de Atena cu ghid local;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Programul este de tip City Break (ATENTIE, locuri limitate) cu date fixe de plecare sincronizate cu plecarile de autocar al carui ghid va insoti si turistii sositi cu avionul. Pentru acest program nu se aloca numere de ordine in autocar.
 • Insotitor din partea agentiei in zilele 2 si 3 , iar in rest asistenta turistica.

 

bonusuri

 • 5 %  Discount  la achitarea din tara a  excursiei optionale  2 (de mai jos).

 

OPTIONAL

1. Excursie Cap Sounion– 25 € /pers.

2. Excursie in Peloponez - 30 € / pers

*Recomandam ca inscrierea la excursiile optionale sa se faca din tara, deoarece locurile in autocar sunt limitate.

 

Nu sunt incluse in pret

 • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel,  alte taxe si cheltuieli personale.
 • Excursiile optionale pentru minim 25 de persoane.
 • Programul este de tip City Break

 

suplimente&reduceri

 • Supliment de single 95 €
 • Reducere a 3-a persoana in camera  10 €.
 • Reducere copil  6-12 ani  - 20 €,  pentru cazar in camera dubla cu 2 adulti.

 

Grup minim 20 persoane.

 

InformaTii parTe din contracT:

Derulare program:

 • ·  Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.
 • ·  Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

 

Hotel utilizat in sezonul 2020:

Atena – Hotel Aristoteles 3*

*In sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

 

 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

 

Modificari si anulari:

 • Pretul este calculat pentru un grup minim de 20 de persoane. 
 • Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate. 
 • Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se vor folosi minibusuri adapatate in functie de numarul final de participanti. 
 • Pentru neintrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor inscrisi, in caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil in portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la intrunirea / neintrunirea grupului, va fi comunicata cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.
 • In cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea in scris pentru aceasta modificare, in termenul mentionat.
 • In caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine in autovehicul se va face in functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

 

Ghizi si programe optionale:

 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.
 • Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. ?n cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ?n timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.  
 • Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor  biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul  va primi tichetele locale. 

 

Documente de calatorie:

 •  Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
 •  Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
 •  Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.


web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web