Circuit Covasna 2 zile


Circuit Covasna 2 zile
Pret: 425 lei
Destinatie: Romania
Data: 08.04 - 09.04.2023, 18.11 - 19.11.2023

Curs valutar azi

Covasna

08 – 09 aprilie 2023, 1 noapte/ 2 zile

18 – 19 noiembrie 2023, 1 noapte/ 2 zile


Ziua 1 – Sambata | Iasi – Targu Secuiesc – Covasna

Intalnire dimineata la ora 06:45 in fata magazinului Market - fostul magazin Billa (gara), plecare la ora 07:00 pe traseul Iasi – Bacau – Targu Secuiesc – Covasna. Traversam muntii prin Pasul Oituz si ajungem in orasul Targu Secuiesc unde vom poposi pret de cateva ceasuri. Prima vizita va fi la Muzeul de Istorie a Breslelor „Incze László”. Fiecare sala si fiecare exponat spune cate o poveste care trimite vizitatorul in vechile ateliere ale mestesugarilor din trecut: turtari, macelari, palarieri, tamplari, croitori si altii. Muzeul gazduieste, de asemenea, si o colectie impresionanta de papusi costumate in haine traditionale secuiesti dar si romanesti. Incercam sa patrundem mai adanc in tainele mestesugurilor secuiesti astfel ca, urmatoarea vizita va fi la Atelierul de Turta Dulce a lui Szántó József. Turta dulce produsa aici respecta cu sfintenie reteta originala, de la 1800. Aromele de scortisoara, anason si cuisoare ne vor cuceri imediat! Cazare la hotel Cerbul 3* sau similar.

 

Ziua 2 – Duminica | Covasna – Muzeul Haszmann Pál – drumetie Cheile Varghisului - Iasi

Mic dejun. Ne vom incepe ziua cu o frumoasa si relaxanta plimbare pe domeniul conacului Damokos din localitatea Cernat. Pe cele aproximativ doua hectare din preajma conacului, proprietarii au creat un veritabil muzeu etnografic dedicat secuimii cunoscut sub numele de Muzeul Haszmann Pál. Vom putea admira case si porti secuiesti, mori de apa, precum si monumente funerare secuiesti, cioplite din lemn si piatra. Expozitia de unelte si masini agricole in aer liber starneste curiozitatea vizitatorilor, fiind unicat in Transilvania. Ne pregatim pentru drumetie! Cu echipament adecvat si plini de entuziasm, vom dedica urmatoarele 4 – 5 ore descoperirii frumoaelor Chei ale Varghisului situate in Muntii Persani. Traseul este accesibil si de dificultate usoara, cu mentiunea ca traverseaza mai multe podete miscatoare peste rau. Peisajul este extraordinar iar pesterile de pe traseu fac din aceasta drunetie o experienta reconfortanta de weekend. Retur spre Iasi, prin Pasul Oituz - Bacau, unde vom ajunge spre seara, functie de trafic.


Tarife:

Adult in camera dubla: 425 lei

Adult in camera single: 515 lei

Copil < 6.99 ani cu 2 adulti in camera fara pat suplimentar: 350 lei


Tariful include:

- 1 noapte de cazare cu mic dejun la hotel Cerbul 3* sau similar

- Transport autocar

- Insotitor de grup

 

Tariful nu include:

- Intrarile la obiectivele turistice

 

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Conditii de plata:

- 100 lei la inscriere

- Restul de plata cu 20 zile inainte de plecareweb-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web