Circuit Hateg 4 zile


Circuit Hateg 4 zile
Pret: 775 lei
Destinatie: Romania
Data: 04.05 - 07.05.2023, 19.10 - 22.10.2023

Curs valutar azi

Circuit Tara Hategului 

04 – 07 mai 2023, 3 nopti/ 4 zile

19 – 22 octombrie 2023, 3 nopti/ 4 zile


Ziua 1 – Joi, 04 mai/ 19 octombrie | Iasi - Hateg

Intalnire la ora 06:45 in fata magazinului Market, fostul magazin Billa (gara), plecare la ora 07:00. Traseul are urmatorul itinerariu: Iasi – Piatra Neamt – Lacu Rosu, unde facem un popas. Continuam pe traseul Praid – Medias - Hateg. Cazare in Hateg la Vila Wallenthal 3* sau similar.


Ziua 2 – Vineri, 05 mai/ 20 octombrie | Hateg – Deva – Sarmisegetuza Regia - Hateg

Mic dejun la hotel. Pornim spre Deva pentru a vizita cetatea medievala, recent restaurata, si Palatul Magna Curia. Cladirea, numita si Palatul Bethlen, adaposteste Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, care prezinta descoperirile arheologice din muntii Orastiei. Dupa amiaza, ne indreptam catre faimoasa Sarmizegetusa Regia, renumita capitala si cel mai insemnat centru religios, militar, economic si politic al dacilor inainte de ocupatia romana. Cazare in Hateg la Vila Wallenthal 3* sau similar.


Ziua 3 – Sambata, 06 mai/ 21 octombrie | Hateg –Prislop – Densus - Pesteana - Hateg

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala romana a provinciei Dacia. Vom continua cu Manastirea Colt, ctitorie a Candestilor, vestita familie de cneji romani din Tara Hategului. Pe un colt de stanca putem observa Cetatea Colt, sursa de inspiratie a romanului "Castelul din Carpati" scris de Jules Vernes. Continuam catre Pesteana unde, intr-o casa traditionala din lemn, Nenea Antonica a strans obiecte din lumea veche a satului. Intreaga sa curte este pusa la dispozitia vizitatorilor care se pot bucura astfel de o plimbare in livada si pot degusta in voie din roadele pomilor. Pornim apoi spre Densus, unde descoperim un monument arhitectonic unic in spatiul romanesc. Considerata a fi una dintre cele mai vechi biserici din Romania, Densus este pe lista de monumente propuse pentru a intra in patrimoniul UNESCO. Ajungem si la Santamaria-Orlea, cea mai mare biserica medievala din Tara Hategului si printre cele mai vechi din tara. Iar in ultima parte a zilei vom ajunge si la Manastirea Prislop, una dintre cele mai renumite manastiri din tara, unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca dar si pestera unde s-a nevoit Sf. Cuv. Ioan de la Prislop. Cazare in Hateg la Vila Wallenthal 3* sau similar.


Ziua 4 – Duminica, 07 mai/ 22 octombrie | Hateg – Hunedoara - Iasi

Dupa micul dejun pornim spre spre Hunedoara unde vom vizita Castelul Corvinilor. Numit si Castelul Huniazilor, a fost ridicat in secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi intarituri, pe o stanca la picioarele careia curge paraul Zlasti. Este o constructie impunatoare, prevazuta cu turnuri, bastioane si un donjon. Acoperisurile sunt inalte si acoperite cu tigla policroma. Castelul a fost restaurat si transformat in muzeu. Ajungem in Iasi spre seara, in functie de conditiile de trafic.


Tarife:

Adult in camera dubla: 775 lei

Adult in camera single: 945 lei

Al 3-lea adult in camera dubla cu pat suplimentar: 745 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulti in camera fara pat suplimentar: 625 lei


Tariful include:

- 3 nopti de cazare cu mic dejun la Vila Wallenthal 3* sau similar

- Transport autocar

- Insotitor de grup

 

Tariful nu include:

- Intrarile la obiectivele turistice

 

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Conditii de plata:

-  100 lei la inscriere

-  Restul de plata cu 20 zile inainte de plecareweb-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web