Circuit Maramures 3 zile


Circuit Maramures 3 zile
Pret: 595 lei
Destinatie: Romania
Data: 26.05 - 28.05.2023, 06.10 - 08.10.2023

Curs valutar azi

Maramures 

26 – 28 mai 2023, 2 nopti/ 3 zile

06 – 08 octombrie 2023, 2 nopti/ 3 zile


Ziua 1 – Vineri | Iasi - Borsa – Sighetu Marmatiei

Intalnire la ora 06:45 in fata magazinului Market fostul magazin Billa (gara), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iasi – Borsa – Viseu de Sus. Din statiunea Borsa, cu telescaunul, vom urca in Muntii Rodnei spre spectaculoasa Cascada a Cailor. Din locul in care ne lasa telesaunul si pana la cascada, avem de parcurs un mic traseu, de aproximativ 30 de minute, pe o poteca bine marcata (diferenta de nivel este mica dar este recomandata incaltaminte sport adecvata pentru drumetie). Cazare in Sighetu Marmatiei la hotel Gradina Morii 3* sau similar.

 

Ziua 2 – Sambata | Sighetu Marmatiei – Sapanta - Sighetu Marmatiei

Dupa micul dejun, ne indreptam catre Sapanta unde vizitam Cimitirul Vesel, un cimitir unic in lume, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. In continuare, vizitam Manastirea Peri, care se situeaza in prezent pe locul 3 ca inaltime intre lacasurile de cult din Romania avand o inaltime maxima de 78 m. Revenim in Sighetu Marmatiei unde vom vizita Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, muzeu deschis in incinta fostei inchisori din centrul orasului. Fosta inchisoare este astazi decorul-cadru pentru ceea ce s-a intamplat in timpul comunismului in Romania si in celelalte tari din Centrul si Estul Europei si prezinta pagini din istoria recenta. Ne continuam calatoria catre Complexul Monahal Barsana, a carui piatra de temelie a fost sfintita in anul 1993 si cuprinde astazi 12 cladiri. Complexul impresioneaza prin arhitectura tipic maramureseana dar si prin cadrul natural deosebit in care este amplasat. Cazare in Sighetu Marmatiei la hotel Gradina Morii 3* sau similar.

 

Ziua 3 – Duminica | Sighetu Marmatiei – Poienile Izei – Dragomiresti – Gura Humorului - Iasi

Mic dejun. Ne vom incepe ziua cu o frumoasa si relaxanta plimbare prin Muzeul Satului Maramuresean, un muzeu in aer liber care cuprinde peste 30 de gospodarii traditionale, grupate pe principalele subzone ale Maramuresului istoric. In anul 2019, Muzeul Satului Maramuresean a fost premiat de catre prestigiosul Ghid Michelin cu 2 stele din 3. Continuam traseul spre Biserica de lemn din Poienile Izei “Sfanta Paraschiva” – monument UNESCO, ridicata in 1632 de catre locuitorii din sat. Biserica din Poienile Izei este una din cele mai frumoase si bine conservate biserici de lemn din Maramures iar icoana Sfantului Mare Mucenic Dimitrie din interiorul acesteia, este una din cele mai vechi icoane din Maramuresul istoric. Continuam mai apoi cu o vizita la Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti, muzeu inaugurat in 2001. Casa in care se afla acest muzeu a fost construita in anii 1720-1721, din lemn de molid rotund, fiind cea mai veche constructie din lemn de pe intreaga Vale a Izei. Muzeul este unic in tara, fiind singurul muzeu dedicat femeii. Continuam drumul catre casa unde vom ajunge in cursul serii.


Tarife:

Adult in camera dubla: 595 lei

Adult in camera single: 725 lei

Al 3-lea adult in camera dubla cu pat suplimentar: 595 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulti in camera fara pat suplimentar: 475 lei


Tariful include:

-  2 nopti de cazare la hotel Gradina Morii 3* cu mic dejun

-  Transport autocar

-  Insotitor de grup

 

Tariful nu include:

-  Intrarile la obiectivele turistice

 

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Conditii de plata:

-  100 lei la inscriere

-  Restul de plata cu 20 zile inainte de plecareweb-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web