Circuit Muntii Fagaras 3 zile


Circuit Muntii Fagaras 3 zile
Pret: 595 lei
Destinatie: Romania
Data: 26.05 - 28.05.2023, 29.09 - 01.10.2023

Curs valutar azi

Muntii Fagaras

26 – 28 mai 2023, 2 nopti/ 3 zile

29 septembrie – 01 octombrie 2023, 2 nopti/ 3 zile


Ziua 1 – Vineri | Iasi – Bacau – Targu Secuiesc – Prejmer – Sinca Veche - Fagaras

Intalnire la ora 06:45 in fata magazinului Market, fostul magazin Billa (gara), plecare la ora 07:00 pe traseul Iasi – Bacau – Targu Secuiesc – Fagaras. Inainte de a ajunge in Prejmer, vom face o scurta pauza pentru masa de pranz in Targu Secuiesc. Vizitam Biserica Fortificata Prejmer, construita in secolul al XIII-lea ca biserica romano-catolica pe fundatiile unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Cetatea este considerata a fi cea mai bine pastrata fortificatie din Europa si poarta amprenta Cavalerilor Teutoni care au zabovit in Tara Barsei la inceputul secolului al XIII-ea. De asemenea, cetatea este inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Continuam cu vizitarea Manastirii Rupestre de la Sinca Veche, un loc plin de legende si de mister. Cunoscuta si sub denumirea de Templul Ursitelor sau al Dorintelor, se presupune ca acest loc are o istorie de peste 7000 de ani. Cazare la Hotel Bulevard 3* sau similar.


Ziua 2 – Sambata | Fagaras – Manastirea Sambata de Sus - Herghelia de cai lipitani Sambata de Jos – Manastirea Carta – Castelul de Lut Valea Zanelor – Avrig – Transfagarasan

Mic dejun la hotel. Incepem ziua cu o vizita de suflet la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, una din frumoasele ctitorii ale domnitorului martir, unde a fost staret si Parintele Arsenie Boca intre anii 1942-1946. Situata chiar la poalele muntilor Fagaras, manastirea isi asteapta vizitatorii intr-un cadru natural de exceptie. La cateva minute distanta se afla urmatorul nostru obiectiv, si anume, Herghelia de Cai Lipitani din Sambata de Jos. Herghelia a fost fondata in 1874, cu un efectiv de cai din rasa lipitan proveniti chiar de la Herghelia Lipica din Slovenia unde a si luat nastere aceasta rasa in 1580. Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Cisterciana din Carta, o monumentala constructie gotica de secol XII. Ne indreptam apoi spre Castelul de Lut din Valea Zanelor, un loc ce pare desprins din basme. Poposim si in localitatea Avrig unde vom admira palatul de vara al baronului Samuel von Brukenthal si facem o plimbare prin frumoasa gradina baroca a acestuia. Cazare la Hotel Bulevard 3* sau similar.

 

Ziua 3 – Duminica | Fagaras – Cetatea Fagaras – Cetatea Feldioara - Iasi

Dupa micul dejun ne indreptam spre Cetatea Fagaras, clasata de topurile internationale din domeniul turismului in randul celor mai frumoase fortificatii medievale din Europa. Incepand cu 1923, cetatea gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului Valer Literat, numit astfel in cinstea fondatorului sau. Vizitatorii au posibilitatea sa admire atat superbele camere ale castelului cat si o valoroasa colectie muzeala cu exponate din varii domenii: arta, etnografie, arheologie, religie, etc. Continuam cu vizitarea Cetatii Feldioara. Construita in secolul al XIII-lea, Feldioara, este considerata cea mai importanta fortificatie ridicata de Cavalerii Teutoni in Transilvania. Datorita amplului proces de restaurare din perioada anilor 2013 – 2017, cetatea a renascut si isi asteapta vizitatorii cu portile larg deschise. Retur spre casa unde vom ajunge seara, functie de trafic.


Tarife:

 Adult in camera dubla: 595 lei

Adult in camera single: 795 lei

Al 3-lea adult in camera dubla cu pat suplimentar: 595 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulti in camera fara pat suplimentar: 495 lei


Tariful include:

- 2 nopti de cazare cu mic dejun la Hotel Bulevard 3* sau similar

- Transport autocar

- Insotitor de grup

 

Tariful nu include:

- Intrarile la obiectivele turistice

 

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Conditii de plata:

-  100 lei la inscriere

-  Restul de plata cu 20 zile inainte de plecareweb-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web