Circuit Valea Prahovei 3 zile


Circuit Valea Prahovei 3 zile
Pret: 535 lei
Destinatie: Romania
Data: 24.11 - 26.11.2023

Curs valutar azi

Valea Prahovei

24 - 26 noiembrie 2023, 2 nopti/ 3 zile


Ziua 1 – Vineri, 24 noiembrie | Iasi – Cetatea Prejmer - Brasov - Predeal

Intalnire dimineata la ora 06:45 in fata magazinului Market - fostul magazin Billa (gara), plecare la ora 07:00 pe traseul Iasi - Bacau – Onesti – Brasov - Predeal. Aproape de Brasov se afla Cetatea Prejmer, cea mai bine pastrata fortificatie din Europa. Cetatea a fost construita in 1211 de catre Cavalerii Teutoni, in stil gotic si este inscrisa pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Dupa ce vizitam cetatea, ne indreptam catre Brasov unde incepem sa descoperim Brasovul. Din Livada Postei catre Piata Sfatului, apoi prin Strada Sforii, o strada care are o latime de doar 123 cm si este catalogata drept cea mai ingusta strada din Europa. Continuam catre Poarta Schei si Casa Sfatului. Ultimul obiectiv pe care il vom vizita este faimoasa Biserica Neagra. Cazare in Predeal la hotel Bulevard 3* sau similar.

 

Ziua 2 – Sambata, 25 noiembrie | Predeal – Azuga – Busteni – Sinaia - Predeal

Mic dejun. Ne deplasam spre Busteni unde vom vizita Castelul Cantacuzino. Construit in stil neoromanesc, se remarca prin vitralii, console, plafoane cu grinzi aparente si pictate, balustrade din lemn, piatra sau fier forjat, feronerie turnata in bronz si bogat ornamentata ce creeaza un caracter romantic si este inconjurat de un parc ale carui alei te poarta spre cascade si fantani arteziene. Urmatorul obiectiv este Manastirea Caraiman, o manastire ortodoxa emblematica, cu gradini, alei si privelisti montane pitoresti. Continuam catre Sinaia unde vom admira frumoasa cladire a Cazinoului. Ultima vizita o vom face la Castelul Stirbey, resedinta de vara a Alinei Stirbey si a generalului Emanuel Florescu care ramane cunoscuta astazi drept cea mai veche cladire civila din orasul Sinaia. Cazare in Predeal la hotel Bulevard 3* sau similar.

 

Ziua 3 – Duminica, 26 noiembrie | Predeal – Biserica Evanghelica Fortificata Harman - Cetatea Feldioara – Targu Secuiesc - Iasi

Mic dejun. Din Predeal, ne indreptam catre Biserica Evanghelica Fortificata Harman, una dintre cele mai mari si mai bine pastrate biserici fortificate din Tara Barsei. Biserica-cetate din Harman, cu zidurile ei puternice, cu cele sapte tunuri de aparare si cu turnul clopotnita vizibil de la distanta este o adevarata bijuterie medievala, o mandrie a sasilor din Transilvania. Tot in Tara Barsei se gaseste si Cetatea Feldioarei, cunoscuta in trecut si sub numele de Marienburg, in traducere, Cetatea Mariei. Numele nu este deloc intamplator, avand in vedere ca Fecioara Maria era considerata patroana Ordinului Cavalerilor Teutoni, fondatorii fortificatiei. Construita de acestia in secolul al XIII-lea, Feldioara a jucat un rol remarcabil in istoria Tarii Barsei. Oprire in Targu Secuiesc pentru masa de pranz. Sosire in Iasi spre seara, in functie de trafic.


Tarife:

Adult in camera dubla: 535 lei

Adult in camera single: 695 lei

Copil < 12 ani cu 2 adulti in camera fara pat suplimentar: 435 lei


Tariful include:

-  2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel Belvedere 3* in Predeal

-  Transport autocar

-  Insotitor de grup

 

Tariful nu include:

-  Intrarile la obiectivele turistice

 

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Conditii de plata:

-  100 lei la inscriere

-  Restul de plata cu 20 zile inainte de plecareweb-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web