Egipt - Hurghada


Egipt - Hurghada
Pret:
Destinatie: Egipt - Hurghada
Data:

Curs valutar azi

Pentru oferte efective va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0733.044.444, 0332.425.405, sau sa scrieti solicitarea dumneavoastra la adresa noastra de e-mail royal_turism@yahoo.com

De asemenea, va asteptam si la sediul nostru de pe Str. Garii, Nr. 5, Bl. L17, Iasi.

Hurghada este un oras din Egipt, ce este principalul centru turistic al tarii, fiind situat pe Coasta Marii Rosii.

Hurghada a fost fondata la inceputul secolului 20. Pentru multe decenii a fost un mic sat pescaresc, dar a devenit o statiune turistica importanta a Marii Rosii in urma investitiilor venite din Egipt si de la investitori straini prin anii 1980. Statiunile de vacanta si hotelurile din aceasta zona ofera facilitati precum windsurfing, kitesurfing, calatorii cu iahtul, scufundari, snorkeling. Orasul este cunoscut pentru sporturile de apa, pentru viata de noapte si pentru vremea calda. Temperatura de peste zi este in jur de 30ºC in cea mai mare parte a anului, iar in lunile Iulie si August temperaturile pot ajunge si peste 40°C. Hurghada este o destinatie de vacanta populara printre europeni, in special pe timpul iernii, unii preferand sa petreaca Craciunul si Anul Nou aici.

Multe din hotelurile, restaurantele, magazinele noi din Hurghada sunt situate in El Mamsha. Cele mai noi si mai mari hoteluri sunt situate in zona dintre Mamsha si Sahl Hasheesh. Dahar este cea mai veche parte a orasului, unde se afla bazarul, oficiul postal, statia de autobuz. Cea mai aglomerata zona este Sakala, asa zisul centru al orasului de pe strada Sheraton, unde se gasesc hoteluri, restaurante, magazine. Orasul dispune de un aeroport, si anume Aeroportul International Hurghada.

Satul, ce avea sa devina mai tarziu orasul Hurghada, a fost infiintat in anul 1905. Numele se trage de la o planta bastinasa, ce creste in zona inca din perioada Egiptului Antic. Original Hurghada a fost un sat pescaresc. Petrolul a fost descoperit in zona in anul 1913, iar in anul 1921 companii petroliere britanice au inceput producerea si exportul.

Industria principala a orasului Hurghada este turismul extern si cel intern, avand in vedere peisajul zonei, climatul cald si uscat ce tine tot anul si plajele sale lungi. Apele sunt clare si calme mai tot timpul anului, devenind astfel o atractie pentru diferitele sporturi de apa. Sunt diferite zone pentru scufundari in Abu Ramada, Fanadir, Giftun Kebir, Giftun Soraya.

Hurghada are un climat subtropical-desertic, cu ierni blande spre calde si veri fierbinti spre foarte fierbinti. Temperatura in lunile Decembrie, Ianuarie, Februarie este calda, dar seara temperatura putand scadea simtitor. Lunile Noiembrie, Martie si Aprilie sunt placut de calde. Lunile Mai si Octombrie sunt fierbinti, iar in perioada dintre Iunie si Septembrie este foarte fierbinte. Temperatura medie anuala a apei este 24°C, variind de la 21°C in lunile Februarie si Martie pana la 28°C in August.
web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web